INEOS Belgium

Werken bij INEOS

JOBS

Safety Instrumented Systems (SIS) Engineer (Process control)

Job omschrijving

Als Safety Instrumented Systems (SIS) Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp, de implementatie en opvolging van verschillende veiligheidsfuncties in de Control Systems (CS) systemen.
- Je bent betrokken bij en begaan met verschillende safety studies en je ontwerpt tal van veiligheidsfuncties, conform het resultaat van de safety studie, in het veiligheidssysteem.
- Je bent betrokken bij tal van projecten en neemt een prominente rol op in het geval van SIS. Je werkt nauw samen met verschillende afdelingen/disciplines om jouw projecten conform technisch ontwerp en specificaties op te leveren en tot een goed einde te brengen.
- Je bent in staat om een project scope te vertalen naar een CS-constructie werkpakket, en kan P&CD’s, logica’s en elektrische schema’s lezen en te interpreteren.
- Je bent geïntrigeerd door het continu optimaliseren van workflows, systemen en procedures binnen de afdeling en je helpt mee te denken om verbeteringen te introduceren.
- Je volgt Process Safety ontwikkelingen van dichtbij op en vertaalt deze naar de CS-afdeling.
- Je biedt technische ondersteuning naar CS-maintenance.

Profiel

- Je beschikt over het diploma van Master in Elektro-Mechanica / Werktuigkunde / Electronica.
- Je bent praktisch ingesteld, en hanteert een gestructureerde en systematische aanpak in je werkmethodes.
- Je bent communicatief, een intiatiefnemer, sociaal ingesteld, een teamplayer, flexibel, gemotiveerd en pro-actief.
- Je hebt een brede interesse voor techniek, process automatisatie, instrumentatie en je wil actief zijn in een chemische omgeving waar veiligheid, kwaliteit, efficiëntie en kosten-beheersing prioritair zijn.
- Je bent geïntrigeerd door continu optimaliseren van workflows, systemen en procedures binnen de afdeling en je helpt mee te denken om verbeteringen te introduceren.
- Je bent gebeten om dé SIS specialist te worden op een grote en complexe chemische site teneinde Process Safety risico’s volledig te kunnen beheersen (onder andere: richtlijnen, normen en standaards).

Contact

Interesse?

Stuur je CV en motivatiebrief naar vacatures.oxide@ineos.com, met duidelijke vermelding van de vacature waarvoor je in aanmerking wenst te komen.