INEOS Belgium

Werken bij INEOS

JOBS

Senior Process Engineer (Process Engineering)

Job omschrijving

- Je bent verantwoordelijk voor het ontwerp van procesinstallaties en het uitvoeren van studies.
- Je bedenkt oplossingen voor technische problemen en geeft aan welke middelen nodig zijn om bepaalde processen efficiënter en veiliger te laten verlopen.
- Je definieert de vereiste technische modificaties aan de installaties. Dit om de productie op korte en lange termijn aan te passen in het licht van de bedrijfsdoelstellingen (capaciteit, veiligheid, kwaliteit, milieu en kosten): opstellen van massa- en energiebalansen, opstellen van proces flow diagrammen, dimensioneren en opstellen van datasheets voor apparaten en instrumenten, ….
- Je leidt process engineering activiteiten in projecten, je coördineert process engineering contractors voor grote projecten.
- Je coördineert, documenteert en voert proces- veiligheidsstudies uit (Risico evaluatie, Hazop, SIL-evaluatie, overdrukbeveiligingen, ...). Hierbij maak je gebruik van specifieke proces engineering software (vb. Aspen-simulatie).
- Je volgt de nieuwe ontwikkelingen rond proces-apparaten (destillatie, warmteoverdracht …).
- Je werkt intens samen met diverse personen en afdelingen, zowel intern (Productie, Project, Aankoop, GVMK, Onderhoud ...) als extern (leveranciers).

Profiel

- Je hebt een diploma van burgerlijk ingenieur of bio-ingenieur, bij voorkeur richting scheikunde.
- 5 tot 10 jaar ervaring in process engineering en procesveiligheidsstudies is een pluspunt
- Je beschikt over een grondige technische kennis en interesse
- Je bent een goede trouble-shooter.
- Je werkt planmatig, gedisciplineerd en pro-actief.
- Je werkt zeer zelfstandig en resultaatgericht.
- Je maakt van veiligheid je eerste prioriteit.

Contact

Interesse?

Stuur je cv en motivatiebrief naar vacatures.oxide@ineos.com , met duidelijke vermelding van de vacature waarvoor je in aanmerking wenst te komen.